Μουσικό Αρχείο

Περιηγηθείτε στο μουσικό αρχείο του Κέντρου Μουσικής Πληροφόρησης!

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ | ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ | ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

Αναζήτηση

ADVANCED SEARCH OPTIONS

Καταχωρηθείτε στο μουσικό κατάλογο!

Καταχωρηθείτε στο μουσικό κατάλογο του Κέντρου Μουσικής Πληροφόρησης Κύπρου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Organisations A to Z

Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου

 

Γενικές Λεπτομέρειες

Θερμοπυλών 7Α, Ακρόπολη

Πόλη: Λευκωσία

Ταχ. Κώδικας: 2007

Ταχυδρομική Θυρίδα: 28922

Χώρα: Κύπρος

Τηλ.1: +357 22 463144

Ηλεκτρονική Διεύθυνση: info@cyso.org.cy

Ηλ. Διεύθυνση: http://www.cyso.org.cy

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου ιδρύθηκε το 1987 από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, ταυτόχρονα με την Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου ως Κρατική Ορχήστρα Νέων. Από την 1.1.2007 τη λειτουργία της Ορχήστρας ανέλαβε το νεοσύστατο Ίδρυμα Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και η Ορχήστρα μετονομάστηκε σε Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου.

Η Ορχήστρα κάνει δοκιμές κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους και δίνει τρεις  περίπου συναυλίες το χρόνο, στην Κύπρο και το εξωτερικό. Επίσης, συμμετέχει τακτικά σε επίσημες εκδηλώσεις και επετείους, τόσο ως σύνολο όσο και σε ομάδες μουσικής δωματίου.

Έχει λάβει μέρος σε εκδηλώσεις όπως η τελετή βράβευσης του Διαγωνισμού Σχολείων της Ευρώπης και η τελετή έναρξης της Κρατικής Εκπαιδευτικής Έκθεσης. Αναπόσπαστο μέρος των δραστηριοτήτων της είναι η εκπαίδευση και η συμμετοχή των μελών της σε σύνολα μουσικής δωματίου, σύνολα εγχόρδων και την συμφωνική ορχήστρα πνευστών.

Σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων της Ορχήστρας είναι η ετήσια Θερινή Σχολή, η οποία διοργανώνεται από το 2005 στον Πεδουλά, και έχει εξελιχθεί σε Διεθνή Θερινή Μουσική Ακαδημία με τη συμμετοχή νέων και διδακτικού προσωπικού διεθνούς εμβέλειας από την Κύπρο και το εξωτερικό.  Η διεθνής συμφωνική ορχήστρα η οποία συγκροτείται κατά τη διάρκεια της διεθνούς θερινής ακαδημίας έχει ήδη δώσει συναυλίες στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια 2007, 2008 και 2009.

Κατά τη διάρκεια του έτους διοργανώνονται και άλλες κατασκηνώσεις πιο μικρής διάρκειας.

Από το 1990 λειτουργεί ως παράρτημα της Ορχήστρας το Μουσικό Εργαστήρι, το οποίο προσφέρει σε ταλαντούχα παιδιά εξειδικευμένη εκπαίδευση σε όλα όργανα της συμφωνικής ορχήστρας.  Οι καθηγητές του Εργαστηρίου είναι κυρίως μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου.

Από τον Ιανουάριο του 2005, για δεύτερη φορά στην ιστορία της Ορχήστρας, Καλλιτεχνικός Διευθυντής είναι ο μαέστρος και συνθέτης Άγις Ιωαννίδης.

Πρόσφατες Κυκλοφορίες

Preview Next

Cyprus Music Information Centre (CyMIC)

25-27, Οθέλλου, Πύλη Αμμοχώστου, 1016, Λευκωσία, Κύπρος
T: +357 22 466003, +357 22 809804 | F: +357 22 346124 | E: info@cymic.org.cy

© Πνευματικά δικαιώματα 2009 - 2022 - Cyprus Music Information Centre